Themaparken in Loire Atlantique en Vendée

Legendia Park, themapark met dierentuin en voorstellingen in Frossay

Liefhebbers van verhalen en magie moeten zeker naar "Sentier des Daims", een park volledig gewijd aan legenden en verhalen. Op een oppervlak van 33ha bos en groen, worden hier vele activiteiten georganiseerd zoals voorstellingen en routes in het hart van de legenden uit de streek. Tijdens uw bezoek kunt u de overblijfselen van «Châteauloup» ontdekken. Een betoverend en kleurrijk uitje, ideaal voor kinderen.

"Planète Sauvage", het safaripark in Port-Saint-Père

Op een half uur van de camping komen de dierenliefhebbers aan hun trekken met het Safaripark, gelegen in Port-Saint-Père. Het safariparcours is 10 km lang, en biedt de gelegenheid om vele soorten te bewonderen, van katachtigen tot olifanten, maar ook wolven! Na een rondleiding van 2u, mag u naar het zeecentrum "Cité Marine" om de dolfijnen gedag te zeggen! Er wachten u vele verrassingen in het safaripark "Planète Sauvage".

Pornic Aventure (klimparcours in Pornic)

Op enkele minuten van de camping rijst een klimparcours in de boomtoppen: Pornic Aventure! In dit klimbos zijn verschillende klimparcoursen voor ieder niveau. U krijgt uitleg over het gebruik van een klimgordel, en vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de ene naar het andere klimparcours nemen, waarbij min of meer moeilijke hindernissen genomen moeten worden! Watertokkelbanen, luchtsnowboard en Tarzansprongen wachten u tijdens dit doldwaze avontuur!

Le Puy du Fou® (Gekozen tot beste themapark-Cinéscénie)

Het themapark Le Puy du Fou®, op 1u30 van de camping, gekozen tot "Beste Themapark ter Wereld" bevindt zich in Vendée, en beloofd een unieke ervaring. Dit recreatiepark is een mooi uitje met het gezin of vrienden, en zal u betoveren met zijn onvergetelijke avonturen en voorstellingen! Het park biedt een bijzonder evenement, "Cinéscénie" genoemd; een avondvoorstelling over een familie, die u meeneemt voor een reis door de geschiedenis van Vendée.

"Défi Nature" in Frossay

Het recreatiepark "Défi Nature" bevindt zich op ongeveer 20 minuten van de camping. Behalve het klimparcours «Escal'arbres», kunt u ook deelnemen aan oriëntatielopen, uw intelligentie testen tijdens de speurtochten, of een partijtje paintballen. Deze schitterende locatie verwelkomt u in een weelderige groene omgeving.