Camping vlakbij Nantes en Saint-Nazaire

Nantes en Saint-Nazaire : Camping vlakbij Nantes en Saint-Nazaire

Nantes

Laat u betoveren door de schoonheid van Nantes; een prachtige stad op niet eens 1 uur van Pornic en de camping! Ontdek prachtige locaties als het beroemde kasteel van de Hertogen van Bretagne, die zeer regelmatig exposities onderbrengt. Breng een bezoekje aan "Lieu Unique" (Unieke Plek), een prominent cultureel centrum ondergebracht in de voormalige toren van het merk LU. Er zijn ontelbare bijzondere plekjes in Nantes; daar komt u wel achter als u door de zonnige straatjes wandelt!

De Machines van île de Nantes

De inwoners van Nantes zijn heel trots op hun machines. Deze grote mechanische dieren en creaturen, ontsproten uit het brein van François Delarozière en Pierre Oréfice, zijn te bewonderen op de oude scheepswerven aan de Loire rivier. De beroemdste creatie op het eiland is de Olifant, die één van de symbolen van Nantes geworden is. Deze dikhuid verplaatst zich overdag rond zijn onderkomen, trompettert en spuit water over voorbijgangers. Het is mogelijk om met hem meeliften en de techniek van binnenuit, en het uitzicht op Nantes vanaf zijn rug te bewonderen! Dit voor groot en klein een bijzondere belevenis. De grote "carrousel des Mondes Marins" brengt de onderwaterwereld tot leven; de zeedieren zijn verdeeld over verschillende niveaus, en kunnen bereden worden tijdens een onvergetelijk rondje in de carrousel! Deze ongelofelijke creaturen lijken, gecombineerd met Leonardo Da Vinci's voorliefde voor mechanische kunst, recht uit de fantasiewereld van Jules Verne gelopen te zijn. Dit is één van de toplocaties in Nantes.

Saint-Nazaire : Onderzeebasis / Havenstad

In Saint-Nazaire moet u absoluut de 3 grote ondernemingen bezoeken: de scheepswerven, Airbus en Nantes Saint-Nazaire Port. Door deze boeiende uitstapjes zal u begrijpen welke belangrijke plaats de stad heeft in de maritieme geschiedenis van Frankrijk, maar ook op gebied van luchtvaart.

Voor deze bijzondere vakkennis en enorme installaties kunt u 2u per rondleiding uittrekken.

De onderzeeër Espadon

De onderzeeër Espadon, tegenwoordig comfortabel geïnstalleerd in Saint Nazaire, staat bekend als eerste Franse onderzeeër dat een non-stop tocht onder de Noordpool door volbracht heeft. Tijdens een bezoekje wordt u bewust van de moed die de bemanning gehad moet hebben om hierin voor langere periodes te leven. U zal maar moeilijk kunnen geloven dat 65 mensen in deze smalle romp samen geleefd hebben.

Escal'Atlantic

Dit indrukwekkende bezoek geeft een kijkje in de wereld van luxe stoomschepen; deze kanjers gebouwd in Saint Nazaire hebben alle zeeën overgevaren. U zal de lange reizen ontdekken, en de bouw van beroemde schepen als "Le France". Dit is een boeiend, sensationeel bezoekje. Dit kan u niet aan u voorbij laten gaan, mocht u in de buurt van Saint Nazaire zijn.

Monding Nantes – Saint-Nazaire

Langs de Loire en zijn monding heeft u een bijzonder uitzicht op een geheel van 29 verbazingwekkende kunstwerken. De regio Pays de Retz Atlantique heeft het geluk om 2 van deze bijzondere creaties onder te brengen: "le Jardin étoilé" in Paimboeuf, en "le Serpent d'Océan" in Saint-Brévin-les-Pins. De indrukwekkende "Oceaanslang" van Huang Yong Ping is aangespoeld op het strand van Nez de Chien in Mindin. Deze topcreaties van de laatste editie van "Estuaire", festival voor moderne kunst, zijn zeker een bezoekje waard.

  • ANCV
  • Moyens de paiement
  • FFCC
  • FFCC Camping-car
  • Tourisme Bretagne
  • Ville de Pornic
  • La Loire à Vélo
  • Pays de Retz
  • Vélocéan