Tochten (kustpaden en de fietsroute Vélocéan)

Tochten : Tochten (kustpaden en de fietsroute Vélocéan)

Tochten (kustpaden en de fietsroute Vélocéan)

Rond de camping, en overal in Loire Atlantique zijn vele routes om op avontuur uit te gaan. Langs de oceaan of door de natuurlijke of historische gebieden kunt u erop gaan om schitterende panorama's, en bijzondere locaties te ontdekken. De bewegwijzerde paden zijn voor wandeltochten mocht u sportief zijn, of gewoon om te wandelen voor wat rust en ontspanning.

Het Douanierspad

Vertrek uit Pornic, en laat u leiden door deze schitterende wandelroute, die al bestaat sinds de 17e eeuw. Hier wacht u een aaneensluiting van schitterende landschappen en rustige stukken om uit te rusten, of om te picknicken. Dit zeer gerenommeerde pad is een must voor wandelliefhebbers.

Tochtjes en uitstapjes op zee

Tijdens uw vakantie op een camping in Pornic, is de nabijheid van de oceaan een mooie gelegenheid om op avontuur uit te gaan op zee. Bij de oude haven van Pornic kunt u informatie op te vragen over de volgende boottochtjes. U heeft misschien het geluk om aan boord te kunnen stappen van een klassiek zeilschip, voor een klein tochtje of een hele dag, over de golven langs de Jadekust.

Uitstapjes en tochten

1. Te voet

Rondje Kanaal van Haute Perche, en via het Douanierspad: het vissershutjesrondje, het Sainte-Marie rondje.

2. lopend of met de fiets

Het meer Etang du Val Saint-Martin, het Huchepie rondje. U heeft de keuze uit 3 fietsroutes: "Vélocéan", "La Loire à Vélo" en "La Vélodyssée".

Met de Loire fietsroute "La Loire à Vélo" (Eurovélo nr.6) gaat u langs Pays de Retz, het Basse-Loire zeekanaal, het machinepark van het kanaal, tot de monding van de Loire over meer dan 50 km.

De Vélodyssée maakt deel uit van de grootste fietsroute van Europa, die Noorwegen met Portugal verbindt. In Frankrijk start deze route vanuit Finistère (Roscoff) richting de Baskische kust (Hendaye), langs Loire-Atlantique via het Kanaal Nantes à Brest, de "Loire à Vélo" fietsroute tussen Nantes en Saint-Brévin-les-Pins en tot slot de "Vélocéan" route richting Vendée.

Op 100 m van de campingingang ligt het "Vélocéan" fietspad, dat met groene borden wordt aangegeven. Deze route neemt u mee voor lange fietstochten door het platteland, en langs de kust. Vanaf camping "Les Bleuets", bij het plaatsje Ste-Marie-Sur-Mer, gaat u richting het meer Etang du Val Saint-Martin, vervolgens door Pornic en langs de kust tot La Bernerie-en-Retz, les Moutiers-en-Retz en Bourgneuf-en-Retz.

3. Te paard

Het is ook mogelijk om een ritje of tocht te paard te maken. Er worden verschillende tochtjes voor beginners, maar ook ervaren ruiters georganiseerd door de paardrijcentra in regio Pays de Retz Atlantique.

  • ANCV
  • Moyens de paiement
  • FFCC
  • FFCC Camping-car
  • Tourisme Bretagne
  • Ville de Pornic
  • La Loire à Vélo
  • Pays de Retz
  • Vélocéan