Themaparken in Loire Atlantique en Vendée

De themaparken : Themaparken in Loire Atlantique en Vendée

Legendia Parc in Frossay, dierenpark en live shows

In een beschermd park van 33 hectare zult u een onvergetelijke dag doorbrengen!

Wandel over de schaduwrijke paden van het Legendia Parc en ontmoet meer dan 500 dieren van 60 verschillende soorten: beren, lynxen, wolven, bizons, stokstaartjes... in het hart van een groene omgeving.

De hele dag door, woon onze legendarische shows bij! Voel het ritme van de "Corsairs van Retz" en laat u fascineren door het verhaal van de "Schat van Galerne". U zult geboeid zijn door "L'Auberge des Loups" en gecharmeerd door "La Légende de la Malebeste".

Het Legendia Parc Nocturnes: de emotie gaat verder...
Laat het plezier duren door te genieten van de milde zomeravonden. Ter afsluiting van uw dag in Legendia Parc kunt u de magische nachtvoorstelling "Les Passeurs de Brume "* ontdekken, een episch fresco dat u onderdompelt in het hart van een legende over een mantel en een dolk. * Een Legendia Parc en Faerya Concept coproductie.

Aanbevolen duur van het bezoek: één dag.
Gastronomie ter plaatse: restaurant "L'Ogre Bleu", snackbar "Le Lutin Gourmet", "La Taverne" en talrijke picknickplaatsen.

Nieuw in 2022:
- Stokstaartjes: Een nieuwe diersoort is gearriveerd! Deze meerkatten, die woestijnwachters worden genoemd, leven in kolonies en hebben de bijzonderheid de wacht te houden wanneer andere individuen de omgeving verkennen op zoek naar voedsel.
- Restaurant "L'Ogre Bleu" : Een nieuw restaurant opent zijn deuren in april, voor het plezier van fijnproevers! De "Ogre Bleu" zal een gevarieerd menu op basis van traditionele en seizoensgebonden gerechten bieden.
- De Legendia Lodges: 2 hooggelegen Lodges, genesteld in het hart van het bos, bieden een totale verandering van omgeving in alle intimiteit, dicht bij onze wolf packs. Opening gepland: juli 2022.

Dierenpad (ca. 3 uur bezoek)
Toon "L'Auberge des Loups" (40 min)
Voorstelling " Les Corsaires de Retz " (30 min)
Vertoning " De legende van Malebeste " (15 min)
Voorstelling " Le Trésor de Galerne " (40 min)
Poppenkastvoorstelling "De avonturen van de kleine draak" (20 min)
Nachtvoorstelling (slechts 28 data in juli/augustus): "Les Passeurs de Brume" (1u15)

"Planète Sauvage", het safaripark in Port-Saint-Père

Op een half uur van de camping komen de dierenliefhebbers aan hun trekken met het Safaripark, gelegen in Port-Saint-Père. Het safariparcours is 10 km lang, en biedt de gelegenheid om vele soorten te bewonderen, van katachtigen tot olifanten, maar ook wolven! Na een rondleiding van 2u, mag u naar het zeecentrum "Cité Marine" om de dolfijnen gedag te zeggen! Er wachten u vele verrassingen in het safaripark "Planète Sauvage".

Pornic Aventure (klimparcours in Pornic)

Op enkele minuten van de camping rijst een klimparcours in de boomtoppen: Pornic Aventure! In dit klimbos zijn verschillende klimparcoursen voor ieder niveau. U krijgt uitleg over het gebruik van een klimgordel, en vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de ene naar het andere klimparcours nemen, waarbij min of meer moeilijke hindernissen genomen moeten worden! Watertokkelbanen, luchtsnowboard en Tarzansprongen wachten u tijdens dit doldwaze avontuur!

Le Puy du Fou® (Gekozen tot beste themapark-Cinéscénie)

Het themapark Le Puy du Fou®, op 1u30 van de camping, gekozen tot "Beste Themapark ter Wereld" bevindt zich in Vendée, en beloofd een unieke ervaring. Dit recreatiepark is een mooi uitje met het gezin of vrienden, en zal u betoveren met zijn onvergetelijke avonturen en voorstellingen! Het park biedt een bijzonder evenement, "Cinéscénie" genoemd; een avondvoorstelling over een familie, die u meeneemt voor een reis door de geschiedenis van Vendée.

"Défi Nature" in Frossay

Het recreatiepark "Défi Nature" bevindt zich op ongeveer 20 minuten van de camping. Behalve het klimparcours «Escal'arbres», kunt u ook deelnemen aan oriëntatielopen, uw intelligentie testen tijdens de speurtochten, of een partijtje paintballen. Deze schitterende locatie verwelkomt u in een weelderige groene omgeving.

  • ANCV
  • Moyens de paiement
  • FFCC
  • FFCC Camping-car
  • Tourisme Bretagne
  • Ville de Pornic
  • La Loire à Vélo
  • Pays de Retz
  • Vélocéan