Camping in de buurt van La Baule en Guérande

La Baule et Guérande : Camping in de buurt van La Baule en Guérande

In een straal van 50 kilometer rond de camping kunt u vele iconische locaties bezoeken als la Baule, Guérande, Pornichet, le Croisic, Batz-Sur-Mer, le Pouliguen, la Turballe en niet te vergeten Piriac-Sur-Mer. Met zoveel natuurlijke en culturele rijkdommen, hoe kan iemand niet voor de charmes vallen van Côte d'Amour? Van Le Croisic tot la Baule, van Guérande tot Batz-sur-Mer, zacht weer voor een romantische wandeling, een heldere zee, sfeervolle plaatsjes... En dat alles op niet eens 3u met de TGV vanuit Parijs.

La Baule

La Baule is een schitterende badplaats, vooral bekend langs de Atlantische kust. Met zijn uitgestrekte baai trekt deze kuststad vele kampeerders en vakantiegangers voor een duik bij de zee. Langs het water zijn vele restaurants en cafés te vinden, die u hartelijk verwelkomen op hun terrasjes. Hier kunt u terecht voor een heerlijke maaltijd, of gewoon om uw dorst lessen met een verfrissende versnapering.

Guérande: Stad van Kunst en Geschiedenis

Guérande, een schitterend middeleeuws plaatsje, nodigt u uit om de buitengewone sfeer die er heerst te proeven. Ga door de indrukwekkende poorten van de stadsmuren, en neem de geplaveide straten; geef uw ogen de kost, en mis niets van de prachtige bouwstijl van de verschillende woningen en bouwwerken in het hart van Guérande. U kunt Guérande natuurlijk niet verlaten zonder wat van zijn beroemde zout te kopen; dit is de specialiteit van het plaatsje, en wordt gebruikt door de meest gerenommeerde chef-koks.

Bij de zoutpannen van de gemeente, al bijna 20 jaar beschermd gebied, kunt u de technieken zien die door de zoutpanarbeiders gebruikt worden voor de zoutwinning.

Le Croisic

Le Croisic, geheel gericht op de oceaan, verwelkomt u op zijn camping voor een verblijf in het teken van de zee. Hier kunt u, lopend of op de fiets, prachtige tochtjes maken langs de Atlantische kust. De attractie van het plaatsje is zijn prachtige Ocearium, die vele in water levende diersoorten bevat, en geobserveerd kunnen worden in een zeer aangenaam mariene sfeer.

  • ANCV
  • Moyens de paiement
  • FFCC
  • FFCC Camping-car
  • Tourisme Bretagne
  • Ville de Pornic
  • La Loire à Vélo
  • Pays de Retz
  • Vélocéan